Vinduesvask helt <br> uden striber

Gode råd til dig:

Vinduesvask helt
uden striber

Vinduesvask helt uden striber

Meget få ting slår synet af helt nyvaskede vinduer – uden striber!
Men hvordan får man et perfekt resultat, der selv i solskin ikke afslører grimme striber på vinduerne? Fortvivl ikke. Du er i trygge hænger. Læs med her og bliv klædt godt på.

Om vinteren og i solskin lægger man ekstra mærke til beskidte vinduer. Undersøgelser viser, at vinduespudsning står øverst på to-dolisten, når forårsrengøringen sætter ind. Men også resten af året har du sikkert planer om “lige hurtigt” at pudse vinduerne i weekenden. I sommermånederne er det især støv og pollen, der giver uigennemsigtige vinduer. Om efteråret og vinteren sørger regn og vind for en film af snavs på vinduer og vinduesrammer. Hvis du har børn eller kæledyr i huset, ved du også, hvordan de kan efterlade spor på vinduer, der ellers var rene.

Det rigtige tidspunkt og udstyr til vinduespudsning

Det er bedst at pudse vinduerne, når solen står lavt, dvs. om aftenen eller allerhelst på en overskyet dag, for i direkte sol opvarmes vinduesglasset og det påførte vand fordamper for hurtigt og efterlader grimme pletter og striber. Der sker noget lignende ved minusgrader, hvor rengøringsvandet fryser på vinduet og giver de uønskede pletter og striber. Du får det bedste resultat, når du pudser vinduer udendørs i plusgrader (1-28 grader) i overskyet vejr.

Vi anbefaler, at du vasker dine udendørs vinduer 3-4 gange årligt og dine indendørs vinduer 2 gange årligt efter behov.

Få tjek på udstyret - dét skal du bruge:

Vinduesvasker og vinduesskraber: Her skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Hvis din skraber er af dårlig kvalitet, vil det efterlade striber, og holdbarheden vil uden tvivl være kort. God kvalitetsgummi i skraberen er vejen frem til gang efter gang at sikre stribefri vinduesvask.

Teleskopstang så du kan nå alle vinduer uanset højde og størrelse. Teleskopstænger fås i flere længder og helt op til 4 meter.

• En lille fejekost til eventuelt spindelvæv på vinduesrammen.

• En mikrofiberklud til at eftertørring af hjørner og kanter.

• Sæbe (opvaskemiddel/universalrengøringsmiddel): Brug her kun ganske lidt sæbe, da for meget sæbe kan give striber på ruderne. Hvis du anvender opvaskemiddel, vil to-tre dråber sæbe i varmt vand være perfekt.

Spand til rent sæbevand.

Leifheit Nemo: Vinduesvask i det 21. århundrede

Erfarne vinduespudsere ved godt, at vinduer skal gøres rene udefra og ind. Det vil sige, at først skal den udvendige ramme og ydersiden af ruden rengøres. Så følger den indvendige ramme og indersiden af ruden. Vask vinduerne med den praktiske Leifheit Nemo fra Leifheit. Og husk: altid oppefra og ned. På den måde opstår der ikke striber, for Nemo suger automatisk sæbevandet op og samler det i tanken, som er indbygget i håndtaget. Her er Nemos fordele samlet i ét overblik:

Meget praktisk: Tanken til beskidt vand er indbygget i håndtaget.

Alsidig: Velegnet til alle glatte overflader som spejle, glas, brusevægge og vinduer.

Vandtæt: Nemos kabinet er IPX7-beskyttet og kan også opbevares i bruseren.

• Nem at tømme: Med et tankdæksel på håndtaget kan Nemo let tømmes.