How to: <br> Tøjvask og tørring <br> på farten

Gode råd til dig:

How to:
Tøjvask og tørring
på farten

Sådan vasker du tøj på farten

Skal du på camping med hele familien til sommer, eller planlægger du en længere tur med autocamperen rundt i Europa? Selvfølgelig skal sådan en tur planlægges godt: Hvor skal I hen, hvad skal I opleve, og hvad skal der pakkes? Især sidstnævnte bør du overveje grundigt – du vil jo gerne have alle de vigtige ting parat, når du har brug for dem. Men bagagen er som regel begrænset, når du tager på camping. Derfor er det vigtigt at begrænse sig til det væsentligste og indgå kompromiser. Det gælder især tøj. Har du brug for alle 20 T-shirts, bukser og trøjer? Eller er et lille udvalg af dine favoritter nok? Når det kommer til stykket, kan du jo også vaske tøjet på farten. Og vi giver nogle tips til, hvordan du klarer vasketøjet på farten.

Er et møntvaskeri for dyrt for dig i det lange løb, eller findes der ingen i nærheden af dig? Intet problem. Der er mange andre muligheder for at vaske tøj på farten:
Håndvasken som alternativ til vaskemaskinen

Perfekt, hvis du bare vil vaske din yndlingsbluse på turen: Håndvasken i autocamperen. Du skal bare fylde den med vand og komme lidt rejsevaskemiddel i – så er du klar til at gå i gang. Til slut lader du bare rent vand fra hanen løbe over blusen for at fjerne rester af vaskemidlet. Det kan ikke blive nemmere. Men ved større mængder vasketøj er denne metode upraktisk. Det er håndvasken i campingvognen som regel for lille til.
Vask i spand eller kar på campingturen

Hvis du skal vaske flere stykker tøj, bliver det rent igen, hvis du fylder en stor spand – eller endnu bedre: et kar – med vand, tilsætter vaskemiddel og lægger vasketøjet i. Lad først tøjet trække i et par minutter for at løsne eventuelt snavs. Så er det tid til at ælte, slå og gnide, indtil bukser eller trøjer er rene igen.
Vask direkte i brusebadet

Hvis du vil vaske tøj på farten, er det godt at være opfindsom. Du kan jo vaske bikinien eller badebukserne direkte, når du alligevel går i bad! Du skal bare sæbe tøjet ind og vaske rester af sand, salt eller klor ud.
Tøjvask i pose på ferien

Det lyder pudsigt, men det virker: Til denne vaskemetode på farten skal du blot bruge vand, vaskemiddel og en robust plastikpose. Kom vasketøjet, vandet og vaskemidlet i posen. Når du ryster og ælter posen, bliver vasketøjet indeni rent igen.
Hæng sarte stykker tøj med vrangen ud

Solcremepletter indeholder fedt og olie, så du kan prøve at bruge trækpapir eller køkkenrulle til at stryge fedtpletten ud. Tag dit strygebræt og stryg, til trækpapiret ikke suger mere af pletten. Vask derefter tøjet som normalt.
Vaskemidler til finvask, kulørt vask og universalvask

Derhjemme har de fleste en bred vifte af muligheder. Men med et universalvaskemiddel er du som regel også godt dækket ind på farten. Husk at se på tøjets vaskeanvisninger, før du vasker det på farten. Når du vælger vaskemiddel, er det også vigtigt, at det er biologisk nedbrydeligt – for det skåner miljøet.

Sådan tørrer du tøj på farten

At tørre vasketøjet kan være en udfordring på farten. Her får du tre gode løsninger:

Stående paraplytørrestativ

LinoPop-Up 140 er det oplagte valg til tørring af tøj på farten. Det er et praktisk, let og kompakt stativ, der står stabilt og kan sættes op og klappes sammen med ganske få trin. Når det er foldet sammen, er det kun 12 centimeter tykt og fylder næsten ingenting – genialt til tørring af vasketøj på ferien.

Den klassiske tørresnor

En tørresnor kan hænges op stort set overalt. Du kan bruge den i campingvognen eller fæstne tørresnoren til træer, hegn eller stolper. Og det bedste af det hele er, at den passer ned i kufferten uden problemer og kun optager ganske lidt plads.

Pladsbesparende tørremuligheder

Kompakte muligheder som loftsmonterede tørrestativer eller væghængte tørrestativer kan også nemt sættes op i din autocamper. For eksempel kan du hænge de pladsbesparende tørrestativer op i vinduet. Der er også modeller med stænger, der trækkes ud, og som kan skubbes sammen igen, når dit vasketøj er tørt. På den måde forsvinder de simpelthen på væggen og er ikke i vejen.