Få rene og skinnende <br> gulve på rekordtid

Gode råd til dig:

Få rene og skinnende
gulve på rekordtid

Godt grej er den halve succes!

Fliserne på badeværelset, laminatgulvet på børneværelset og parketgulvet i stuen – ingen kommer uden om det.

Gulvet kan vaskes på et utal af forskellige måder. Nogle sværger til den gammeldags metode, en gulvskrubbe og en gulvklud. Men helt ærligt – ikke alt retro er godt og hvis du kigger dig lidt omkring, finder du lynhurtigt nye, moderne løsninger, der er både hurtigere, mere skånsomme mod ryggen og mere effektive. Så du kan bruge tiden på det og dem du holder af.

Er du teknologisk frontrunner, eller vil du også bare gerne have skinnende rene gulve i en fart? Elektriske gadgets kan lette gulvvasken for dig. Der er f.eks. dampmopper, som sørger for at gøre gulvet hygiejnisk rent igen på ingen tid, og gulvvaskere, der kombinerer to arbejdstrin i ét.

Men hvad er den hurtigste og nemmeste måde at gøre det på? Læs med herunder.

CLEAN TWIST ERGO

Gulvvask på den moderne måde

Med gulvvaskersæt såsom Clean Twist Ergo kan du skylle coveret op uden at skulle bukke dig ned, bruge kræfter på at vride og få hænderne i det beskidte vand. Tilmed er spanden udstyret med hjul, så du ikke behøver at bære spanden rundt, men kan bare trille den afsted. På den måde bliver gulvvask til en leg. Du skal blot dyppe moppen i spanden for at gøre den våd og placere den i sigten, så overskydende vand slynges ud af moppen. Med den indbyggede twister-funktion kan du nemt dosere fugtigheden i moppen. Derfor kan du bruge et gulvvaskesystem som dette til forskellige gulvtyper – selv til sarte trægulve.

Gulvvask på den moderne måde

CLEAN TENSO

Effektiv gulvvask helt uden kemikalier – også på gulvtæpper

Vil du gerne have et topresultat med minimal indsats? Det er intet problem med dampmopper. Som navnet antyder, tager maskinerne kampen op med vanddamp og fjerner effektivt snavs. Selv genstridige pletter løsner sig nemt. Fyld vandtanken, inden du vasker gulvet, og tænd for apparatet. Efter kort tid er det varmet op, og du kan gå i gang. Det har aldrig før været så nemt og effektivt at vaske gulv.

Effektiv gulvvask helt uden kemikalier – også på gulvtæpper

REGULUS POWER VAC AQUA

Støvsug og vask gulvet i én bevægelse

For at få et godt vaskeresultat skal du støvsuge gulvet, før du går i gang med at vaske det. Støvsugning og gulvvask kombineres i en gulvvasker, Regulus Power Vac Aqua. Det beskidte vand samt støv, hår, krummer og lignende støvsuges op og lander direkte i en spildevandstank – og det giver et ekstra grundigt resultat. Sådan en maskine letter arbejdet helt enormt for dig, når du skal vaske gulv. Det bliver også mere effektivt, fordi du sparer støvsugningen og besværet med at skylle kluden op.

Tjeklisten til rene gulve i en fart

Det er ikke kun det rigtige udstyr, der er vigtigt, når du skal vaske gulv – det gælder også om at have den rette fremgangsmåde. Vi har samlet et par tips til dig:

1. Ryd op på gulvet

Når du har ryddet alt op på gulvet, som er i vejen, kan du vaske gulvet i ét stræk. Det gælder både stole, planter og skamler – alt skal væk. Det gør det meget nemmere for dig, når du vasker gulvet.

2. Støvsug eller fej gulvet inden gulvvask

Sving støvsugeren, så støv, hår og lignende ikke hænger fast i moppekluden. Det gør det meget lettere at vaske gulv bagefter.

3. Dosér rengøringsmidlet korrekt

Hvis du doserer rengøringsmidlet korrekt, bliver gulvet ikke mat og klæbrigt efter vask. Alt med måde. For meget rengøringsmiddel kan endda føre til skader på gulvets overflade. Sørg derfor for at holde dig til angivelserne på etiketten.

4. Vask ikke for vådt

Især hvis du vasker sarte gulvbelægninger som parket, laminat eller kork, er det vigtigt, at coveret ikke er for vådt. Sarte gulve skal du vaske med en hårdt opvredet klud, for ellers kan de tage skade.

Bonustip: Brug evt. det innovative gulvvaskersæt Clean Twist Ergo til korrekt dosering.

5. Åbn vinduet

Før du vasker gulvet, skal du åbne alle vinduerne i rummet. Så tørrer gulvet hurtigere efter rengøring.

6. Start inderst og arbejd dig udad

Start med at vaske gulve i det fjerneste hjørne af rummet og arbejde dig baglæns hen mod døren. På den måde undgår du grimme fodaftryk, når du går hen over det fugtige gulv.

7. Vask i blødt zigzagmønster

Når du vasker gulvet i et blødt zigzagmønster, får du samlet alt snavs grundigt op, uden at der bliver noget liggende.

8. Udskift vaskevandet

Hold løbende øje med, hvor beskidt vaskevandet er. Ellers spreder du bare snavset, og gulvet bliver ikke ordentligt rent.

That’s a wrap. Done deal. Du har nu fortjent en forfriskning og en slapper. Well done!